Najviša porodična kuća na svijetu: Košta 1,4 miliona eura, a pola cijene vrijedi samo nerealni pogled (5 Foto + Video)

“Sokolovo gnijezdo”, kako je iz dragosti zovu prodavači nekretnina, ima panoramski pogled na pustinju od kojeg zastaje dah.

Image and video hosting by TinyPic

Ova kuća iz snova nalazi se na vrhu tornja i to 38 metara iznad površine zemlje u Prescottu u američkoj državi Arizoni. “Sokolovo gnijezdo” prodaje se za oko 1,4 milion eura.

Image and video hosting by TinyPicKuća ima 576 metara kvadratnih, a dizajnirao je arhitekta iz Fenixa, Sukumar Pal. Sa svoje tri spavaće sobe, četiri kupatila, staklenim krovom na tavanu i pogledom od 360 stepeni na vrhove San Franciska i pustinju, ova kuća predstavlja pravi izazov za trgovce nekretninama.

Image and video hosting by TinyPic

U nju se može ući i putem hidrauličnog lifta, a specijalni sistem za snadbijevanje energijom omogućava joj da se hladi tokom ljeta, a grije tokom zime.

Image and video hosting by TinyPic

– Ova kuća je pravi arhitektonski raritet. Građena je za holistički život ukućana s upotrebom zelene tehnologije i obnovljivih izvora energije, a nalazi se na svega 10 minuta vožnje od najbližeg grada – rekao je Frank Azami, jedan od agenata koji ovu kuću prodaje.

Image and video hosting by TinyPic