R0DILA JE DIJETE U 12 G0DINI: 0d tad ga nije vidjela, evo kako 0NA danas IZGLEDA

l

Sigurno ste vidjeli popis ili članke najmlađih roditelja na svijetu.

Ali “naslov” najmlađe majke u Velikoj Britaniji pripada jednoj Tressi Middleton. Ona je doslovno na svakoj sličici koja se bavi mladim roditeljima.

Tressa je rodila dijete u dobi od 12 godina.

Nije bila jedno od djece koja su ‘istraživala’ i nekako zatrudnjela. Nažalost, Tressu je 2006. godine napao njen brat.

Najmlađa majka u živi u Škotskoj i sada ima 24 godine.

ll

Doživjela je traumu kada ju je u njenoj sedmoj godini prvi put silovao pet godina stariji brat Džejson (Jason). Godinama je trpjela strašno seksualno zlostavljanje, nakon kojeg je ostala trudna i sa 12 godina rodila bebu.

O Tresi i njenoj bebi pobrinula se socijalna služba, a ona je dvije godine od svih skrivala užasne detalje o tome kako je zatrudnjela, a onda se, kad joj je bilo 14, slomila i sve priznala socijalnoj radnici. Policija je pokrenula istragu, a Džejson je zatvoren 2009. nakon što je DNK test otkrio da je on otac djeteta.

lll

Uzeli su joj bebu i rekli da će je dati na usvajanje, ali je nakon toga morala s djetetom prekinuti sve kontakte. Tresu i danas progone sjećanja na njihov posljednji susret, kad je djevojčica imala samo tri godine.

‘Tad nisam shvatala da je to posljednji put da je vidim. Nije me prepoznala i bila je prestrašena. Nisam je čak mogla ni zagrliti, a kad sam pričala s njom, morala sam biti na određenoj udaljenosti’ – kazala je Tresa, koja joj je nakon toga mogla samo slati pisma.

Iz depresije i svijeta droge u koji je upala nakon što joj je oduzeto dijete, uspjela se izvući uz pomoć terapeuta i počel je graditi novi život uz zaručnika Darena Janga (Darren Young, 31), s kojim je prošle godine dobila prvo zajedničko dijete, kćerku Arijanu (Arihanna). No, zidove njenog doma i dalje krase dječije slike njene prve kćerke, a zadržala je otiske njenih dlanova, kao i njenu odjeću i jedan uvojak.

llll

Iako svake godine svojoj kćerci šalje poklone i za rođendan i za Božić, nova udomiteljska porodica Tresi već tri godine nije poslala čak ni pismo. Djevojčica sad ima 11 godina i svjesna je da je usvojena.

‘U trenutku kad je rođena Arijana, osjećala sam radost, ali i dalje osjećam krivicu, jer je ona sa mnom, a moja starija kćerka nije. Srce mi se kida pri pomisli da će Arijana odrastati i da nikad neće upoznati svoju stariju sestru’ – kaže Tresa.

lllll